Zadnje objave

Home » Zadnje objave » Usposabljanje lavinskih komisij Avstrije – Turracher Hohe

Usposabljanje lavinskih komisij Avstrije – Turracher Hohe

Od 12.12. do 15.12.2022 je potekalo redno letno usposabljanje članov lavinskih komisij Avstrije. Kot že velikokrat do sedaj smo se tudi tega dogodka udeležili člani Zavoda za varstvo pred snežnimi plazovi. Uspodabljanje organizirajo lavinske službe dežele Štajerske, Koroške in Spodnje Avstrije. Tega dogodka se je udeležilo kar okoli 50 članov lavinskih komisij iz  teh treh dežel. 

Namen teh tečajev je, da lavinske službe predajo znanje članom lavinskih komisij, ki so razporejeni po območjih delovanja. Člani teh komisij so po večini gorski reševalci in gorski vodniki. Člani lavinskih služb profesionalno upravljajo službo, so zaposleni. Imajo ogromno znanja na področju snega in snežnih plazov, prve pomoči, uporaba helikoperja v reševalnih akcijah in za uporabo pri pregledovanju območij nevarnosti snežnih plazov, pravilne uporabe plazovne opreme, predvsem pa analizah snežne odeje, analizah nesreč, pripravi plazovnih biltenov in upravljanja s tveganji.  

 

20230108_210102261_iOS

Znanje, ki smo ga osvežili nam pomaga pri pripravi lokalnih plazovnih biltenov, analizah nesreč, analizah snežne odeje,  in pri raziskovanju na področju snega in snežnih plazov, saj tovrstnega znanja na tako visokem nivoju ni mogoče pridobiti v Sloveniji.     

Previous Post

Plazovni bilten 12, nedelja 8.1.2023 za območje Občine Tržič

Next Post

Plazovni bilten 13, petek 13.1.2023 za območje Občine Tržič

Start typing to see projects you are looking for.
Piškotki
Zavedam se in soglašam, da spletna stran www.zvsp.si uporablja piškotke.
Accept More info