PLAZOVNI BILTENI

Home » PLAZOVNI BILTENI

Preden se podamo na turo, moramo prebrati plazovni bilten. Za splošno napoved o nevarnostni proženja snežnih plazov je v Republiki Sloveniji pristojen ARSO – meteorološka služba. Lokalni plazovni bilten za obmolčje Zelenice pa izdaja Služba za varstvo pred snežnimi plazovi Zelenica – Tržič. S tem se želi zagotoviti čim boljše in točne informacije uporabnikom in tudi večjo varnost obiskovalcem območja Občine Tržič. Snežni plaz je naravna nesreča z največ smrtnimi žrtvami v Sloveniji!

 

 

 

Med pripravo na zimsko turo sodi tudi pogled v izdani plazovni bilten. Kako brati plazovni bilten pa si poglejte v videu. 

Kako brati plazovni bilten?

Zimska sezona 2021/2022 je zaključena. V letošnji zimi smo objavili kar 61 lokalnih plazovnih biltenov ter nekaj opozoril. Večjih dogodkov, v katerih bi bili udeleženi ljudje povezanih s snežnimi plazovi v Občini Tržič na srečo ni bilo in naj tako tudi ostane v prihodnjih letih.  V Zavodu za varstvo pred snežnimi plazovi in Službi za varstvo pred snežnimi plazovi Zelenica – Tržič se bomo tudi v prihodnje trudili na lokalni in državni ravni za čim večjo ozaveščenost ljudi pred snežnimi plazovi. Snežni plaz je v Sloveniji naravna nesreča z največ smrtnimi žrtvami. 

Čez poletje bomo izdelali poročilo o zadnji sezoni ter do konca analizirali nesreče v snežnih plazovih v zadnjih dveh sezonah. Poleg tega bomo pripravili nekaj novosti in gradiv za varno pot v gore v zimskih razmerah tako za začetnike kot tudi za bolj izkušene gornike. 

Srečno in predvsem varno v poletni sezoni!

 

STOPNJA NEVARNOSTI PROŽENJE SNEŽNIH PLAZOV ZA OBMOČJE SLOVENIJE

Vtičnik se samodejno posodablja (ARSO)

STOPNJA NEVARNOSTI PROŽENJE SNEŽNIH PLAZOV ZA OBMOČJE AVSTRIJSKE KOROŠKE

Vtičnik se samodejno posodablja (Lawinenwarndienst Kärnten )

Start typing to see projects you are looking for.
Piškotki
Zavedam se in soglašam, da spletna stran zvsp.si uporablja piškotke.
Accept More info