Zadnje objave

Home » Zadnje objave » Informacijski portal za obiskovalce gora na Ljubelju

Informacijski portal za obiskovalce gora na Ljubelju

10. januarja 2022 smo za vedno izklopili semafor prikaza trenutne stopnje nevarnosti snežnih plazov na območju Občine Tržič in Zelenice, ki je postavljen na Ljubelju. Semafor je deloval od 24.1.2013 in je bil prvi tak v Sloveniji. Stopnjo nevarnosti smo spreminjali vsako jutru iz domače pisarne. Leta 2018 je bil posodobljen z novo elektroniko in zamenjane so bile luči. V naslednjih dneh bomo odstranili nosilno konstrukcijo semaforja. Elektroniko in pa čelne plošče bomo hranili v domačem skladišču.

INFORMACIJSKI PORTAL ZA OBISKOVALCE GORA

Namesto semaforja smo danes namestili ohišje s televizorjem, ki je nameščen poleg parkomata na Ljubelju. Poimenovali smo ga »Informacijski portal za obiskovalce gora«. Ohišje je izdelano iz INOX pločevine. Zaradi nizkih temperatur zraka je izolirano in ogrevano. Ohišje je tudi varovano.

Vsebine na televizorju bomo dodajali iz domače pisarne in se bodo dnevno spreminjale. Predvsem se bo spreminjala stopnja nevarnosti snežnih plazov, ki je prikazana grafično za območje Občine Tržič in pa tudi za celotno Slovenijo in Avstrijo. Na samem izhodišču se bodo pohodniki lahko seznanili s trenutnimi razmerami in nevarnostmi. Prikazane so tudi slike vremenskih kamer iz območja Zelenice.

Poleg teh informacij, bodo prikazane tudi druga obvestila Občine Tržič in pa video vsebine Visit Tržič, Crossrisk in pa preventivni video vložki Policije in drugih služb.  

Televizor bo deloval vse dni v letu. V nočnem času se televizor samodejno izklopi. Trenutno deluje od 5. ure zjutraj do 21. ure.

V naslednjih dneh bomo nalepili še anti-refleksno nalepko za bolj jasno sliko. Nekaj prostora je tudi za oglaševanje. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu info@zvsp.si ali svsp.zelenica.trzic@zvsp.si

 

Namen postavitve Informacijskega portala je preventiven, saj želimo zagotoviti čim bolj točne informacije glede razmer in nevarnosti v gorah na izhodišču. Ugotavljamo, da je frekvenca ljudi na tem območju vsako leto višja ne glede na letni čas. Tak informacijski portal je prvi v Sloveniji in je namenjen vsem, predvsem pa ljudem, ki radi zahajajo v gore.   

Previous Post

Plazovni bilten 22, sreda 12.1.2022 za območje Občine Tržič

Next Post

Plazovni bilten 23, petek 14.1.2022 za območje Občine Tržič

Start typing to see projects you are looking for.
Piškotki
Zavedam se in soglašam, da spletna stran www.zvsp.si uporablja piškotke.
Accept More info