Plazovni bilten 35, petek 11.2.2022 ob 6:00 uri za območje Občine Tržič

Naslednji lokalni bilten bomo izdali v ponedeljek, 14.2.2022.

Splošna napoved nevarnosti snežnih plazov
Splošna nevarnost proženja snežnih plazov na območju Občine Tržič je 1. stopnje po pet-stopenjski evropski lestvici. Pod 1000metri ni nevarnosti proženja snežnih plazov.
Snežne razmere
Nov, po večini napihan sneg se počasi sprijema s staro snežno odejo. Na osojnih legah, predvsem v ozkih grapah so še manjša območja z nepredelanim napihanim snegom. Na prisojnih legah visokogorja se je sneg v preteklih dneh omehčal in sprijemal s staro snežno odejo. Veter je v zelo majhnih količinah še prenašal sneg, predvsem na osojnih legah. Stara snežna odeja je stabilna.
Predviden razvoj vremena
Danes bo v gorah nad Tržičem delno jasno z povečano oblačnostjo v popoldanskem času. Temperatura na 1500 metrih bo okoli 0°C, pihal bo šibak JZ veter. Na 2000 metrih bo okoli -3°C, preko dneva pa bo pihal S veter do 30 km/h. Jutri bo nekoliko več sonca in bolj hladno. V nedeljo bo jasno s podobnimi temperaturami.
Tendenca snežnih razmer
Nov, napihan sneg se bo čez dan še nekoliko omehčal, predvsem na prisojah. V popoldnaskem času se bo temperatura zraka spuščala in snežna povpršina bo pomrznila. Na prisojah, na delih z napihanim snegom lahko nastane skorja.
Veter, ki bo pihal v naslednjih dneh ne bo prenašal snega. V ozkih grapah osoj visokogorja bodo še ostala manjša območja z napihanim snegom. Na grebenih se bo danes čez dan sneg še nekoliko omehčal, v popoldanskem času pa pomrznil. Jutri in v nedeljo bodo tudi čez dan grebeni ostali pomrznjeni, zato bo velika nevarnost ZDRSA. Pazljivo!