Kamere v živo

Home » Kamere v živo

Na tej strani bodo prikazane statične slike in žive slike iz kamer. Vzdrževanje kamer na območju Zelenice opravlja Služba za varstvo pred snežnimi plazovi Zelenica – Tržič. Kamere so namenjene izključno opazovanju vremena in razmer.  Kamere v živo si lahko ogledate tudi na televiziji Tržič TV.       

Plazovni bilten 59, sobota 6.5.2023 za območje Občine Tržič

Zadnji lokalni plazovni bilten bomo izdali v sredo, 10.5.2023

Splošna napoved nevarnosti snežnih plazov
Splošna nevarnost proženja snežnih plazov na območju Občine Tržič je nad 1900 metri ZMERNA, 2. stopnje po petstopenjski evropski lestvici. Pod 1900 metri bo MAJHNA, 1. stopnje.
Snežne razmere
V preteklem tednu se je snežna oddeja čez dan topila, čez noč pa v visokogorju lokalno tudi površinsko pomrznila. Spontano so se prožili plazovi mokrega snega na vseh pobočjih. Podirale so se tudi opasti. V sredogorju in lokalno tudi visokogorju so prisojne lege že skoraj kopne. Na osojnih legah visokogorja in senčnih pobočjih je nekoliko več snega.
Predviden razvoj vremena
Danes bo smremenljivo oblačno. V popoldanskem času lahko so možne krajevne plohe ali tudi nevihte. TEmperatura zraka na 1500 metrih bo okoli 10°C, na 2000 metrih okoli 7°C. Pihal bo šibak veter spremenljivih smeri. Jutri bo oblačno s pogostimi padavinami v popoldanskem času. Temperature bodo podobne današnjim. Pihal bo šibak JZ veter. Tudi v ponedeljek bo oblačno s padavinami. Oblačno vreme bo tudi v torek.
Tendenca snežnih razmer
Sneg se bo tudi v naslednjih dneh hitro topil. Padavine v obliki dežja bodo še dodatno obtežile snežno oddejo. Na vseh pobočjih visokogorja so možni manjši plazovi mokrega snega, ki lahko dosežejo kopne dele sredogorja. V naslednjih dneh se bodo podirale tudi opasti, zato bodite pazljivi pri hoji pod grebeni. Ne izključujemo tudi manjše skalne odlome.
Nevarnost proženja snežnih plazov bo do ponedeljka nad 1900 metri 2. stopnje, nižje 1. stopnje. Od torka naprej se bo nevarnost proženja snežnih plazov znižala tudi v visokogorju Občine Tržič.

Kamere z živo sliko - območje Ljubelja, Zelenice in Tržiča

Dom na Zelenici
Koča Vrtača – pogled proti Zelenici
Ljubelj – pogled proti Zelenici
Tržič – Pogled proti Kriški gori
Plot – pogled proti Begunjščici

Kopiranje povezave za zgornje kamere je dovoljeno izključno s pisnim dovoljenjem avtorja (ZASP). Več informacij lahko dobite na elektronskem naslovu Zavoda za varstvo pred snežnimi plazovi info@zvsp.si

Statične slike iz območja Ljubelja, Zelenice in Stola

Slike se osvežujejo na 2 do 10 minut. 

Ostale spletne kamere

Kopiranje povezave za zgornje kamere je dovoljeno izključno s pisnim dovoljenjem avtorja (ZASP). Več informacij lahko dobite na elektronskem naslovu Zavoda za varstvo pred snežnimi plazovi info@zvsp.si

Pri ustvarjanju vsebin nam pomagajo

Start typing to see projects you are looking for.
Piškotki
Zavedam se in soglašam, da spletna stran www.zvsp.si uporablja piškotke.
Accept More info